Rub voor varkensvlees
Ingrediënten:
- bruine basterdsuiker
- kristalsuiker
- zout
- gerookte paprikapoeder
- paprikapoeder
- knoflookgranulaat
- uiengranulaat
- zwarte peper gemalen
- cayennepeper
- mosterdpoeder
- gedroogde basilicum
- gedroogde tijm
- kaneel
- fenegriek gemalen
- selderijzaad
- citroen
- dilletoppen

Tip van de chef

Probeer eens procureurlappen ( = karbonade zonder bot) lekker kruiden met de rub en dan goed hard aan grillen in een grillpan of BBQ. Pak dan een ovenschaal en leg hierin de procureur en overgieten met je eigen BBQ-saus die je hebt leren maken in de workshop. Dan pak je een lekkere Tripel of Blond biertje en doe dit bij in de schaal. Afdekken met aluminiumfolie en dan in de oven of BBQ met deksel op 180 graden een 3 a´ 4 uur laten sudderen in de saus. Als je er met 2 vorken de procureur makkelijk uit elkaar kunt trekken is deze klaar….lekker met rijst of op een broodje. Niet normaal zo lekker..