Zalm

Rub voor zalm

Ingrediënten:

  • grof zeezout
  • paprikapoeder
  • citroengranulaat
  • sinaasappelgranulaat
  • zwarte peper
  • knoflookgranulaat
  • uiengranulaat
  • gedroogde selderij
  • lavas gemalen 
  • gedroogde dille

Tip van de chef

Dikke tip,

Leg de zalmzijde met huid met een mooie laag rub en wat citroen plakken op de BBQ. (vet de huid in met olie en het rooster ook) dan indirect op de BBQ leggen (de BBQ indelen in 2 zones, kooltjes aan 1 kant en de andere kant geen kooltjes) rookhout op de gloeiende kooltjes en de deksel erop. De opening boven en onder open, hou de dikte van een potlood aan qua opening. Als de zalm mooi verkleurd is en als je erop drukt iets veert is deze klaar.

Topper..het is gelukt en nu op een wit broodje……pfffff wat lekker, geniet ervan