
In Nederlandse restaurants kun je vaak een verscheidenheid aan traditionele Nederlandse gerechten vinden, evenals gerechten met een moderne twist. Hier zijn enkele voorbeelden van Nederlandse gerechten die je vaak in restaurants kunt tegenkomen.
Indonesische gerechten: Vanwege de koloniale geschiedenis van Nederland met Indonesië, zijn gerechten zoals nasi goreng, saté, en rendang ook vaak te vinden in Nederlandse restaurants.
Visgerechten: Gezien Nederland aan zee ligt, zijn visgerechten ook populair, zoals kibbeling (gefrituurde stukjes vis), gebakken of gerookte zalm, en scholfilet.
Stoofpotjes: Gerechten zoals hachee (rundvlees gestoofd in een saus van ui en kruiden) en suddervlees zijn ook geliefd in Nederlandse restaurants.
Stamppotten: Wij staan natuurlijk ook wel bekend om onze stamppotten zoals andijviestamppot, zuurkoolstamppot en natuurlijk de hete bliksem. Maar ook de ovenschotel weten we goed te maken…



Maar wij Nederlanders kunnen als geen ander lekker koken en durven ook te combineren van verschillende soorten keukens en smaken. Denk maar eens aan de soorten pasta’s die we maken of Chinese gerechten…zo kunnen we nog wel even doorgaan.
Ook de BBQ is een geliefde bezigheid wat we graag doen, gezellig met familie en vrienden. Alles draait om gezelligheid en genieten van lekker eten en drinken

