
Het ontstaan........
Na vele caterings te hebben volbracht met als reacties van de verassende smaken die wij gebruiken zijn wij altijd bezig geweest met smaken. Elke keer weer nieuwe ontdekkingen gedaan door verassende elementen samen te stellen, hebben wij mooie recepten gecreëerd voor onze workshop.
Spices&Fun
Na een lange zoektocht hebben we een producent gevonden die voor ons de kruiden zouden kunnen produceren. Nu is er een smaak door ons ontdekt die erg verrassend is. En die willen wij graag aan jullie voorstellen:
Ananas sensatie, deze blend/mix met een vleugje ananas zorgt voor een magische twist in je keuken of op de BBQ! Maak je eigen magie, pak hem snel
Zwarte magie, deze spannende zwarte magie zorgt voor een magische twist in je keuken of op de BBQ! laat je verrassen
Deze mooie kruiden zijn bij ons te bestellen of te kopen in de workshop. Via contact kun de bestelling doen


Ik zal me even voorstellen….ik ben zwarte magie…schrik niet van mijn donkere kleur, maar ik maak je gerecht heel bijzonder… Met mijn tonen van cacao, verschillende specerijen en het Porterbier aroma wil ik graag in een gerecht gebruikt worden. Je kan mij lekker gebruiken op rundvlees, kip, varkensvlees en vis, maar vergeet me niet te gebruiken in een aardappelschotel of voor in de stoofpot…
Ik zal me even voorstellen….ik ben de Ananas Sensatie …en maak je gerecht heel bijzonder met een vleugje ananas aroma, specerijen en natuurlijk het IPA BIER aroma. Je kan mij lekker gebruiken op kip, varkensvlees, vis en rundvlees maar vergeet me ook niet te gebruiken in een aardappel-groenteschotel of omelet.
Zwarte magie
Recept
Champignon goulash
1 kilo rundvlees in grove blokjes snijden.

Zwarte magie op de beef ribfingers
Hier hebben we de Zwarte Magie gebruikt op Beef ribfingers. We hebben deze ribfingers een plaklaagje gegeven van worcestersaus zodat de kruiden mooi blijven plakken . Dan hebben we de BBQ klaar op 150 graden en garen indirect de beef ribfingers gaar in ongeveer een 60-90 mintenen afhankelijk van de dikte van het vlees…….
Wij waren blij verrast met de smaak….dit recept is echt een aanrader






Ananas sensatie
Recept
Gebakkenrijst met groente ( Vegetarisch):
kook de gewenste hoeveelheid rijst in ruim water met een kippen bouillonblokje. Snij de groentes fijn zoals de rode en gele paprika, spitskool, snijboontjes en de prij, uien en knoflook. Je kan met de groente variëren gewoon wat je lekker vind.
Neem een ruime pan, hapjespan of wok en doe hierin een scheut olie. Nu kan de alle gesneden groente erin en bak het even aan op hoog vuur. Als de groente wat is aangebakken mag de rijst erbij…kijk naar een mooi groente rijst verhouding dus gooi niet meteen alle rijst erin. Nu strooi je de Ananas sensatie over de rijst (doe de hoeveelheid op smaak) en roer alles goed door elkaar. Nu wat olie toevoegen en alles goed bakken op een hoog vuur.
Eet smakelijk

Amuse hapjes
Gevuld eitje a la Spices&Fun
4 eieren hard gekookt
theelepel mosterd
4 druppels worcestersaus
eetlepel Ananas Sensatie
2 theelepels currysaus
paprikapoeder als ganering
eetlepel gedroogde peterselie
3 eetlepels mayonaise

werkwijze:
Snij de hardgekookte eieren in het verlengede door het midden. Het eigeel doe je in een zeef, nu druk je het eigeel met een plastic of houten lepel door de zeef zodat het eigeel heel fijn wordt. Doe nu alle ingrediënten bij het eigeel en roer het smeuïg door elkaar. Als het een mooi smeuïg geheel is doet je dit in een spuitzak of een een diepvrieszakje ( hier knip je dan later het puntje af). Doe het voor een uurtje even in de koelkast om iets op te stijven. Nu kun je de halve eitjes vullen met het eigeel, dit doe je door voorzichtig in de spuitzak te knijpen en en rondjes te draaien zodat het eitje mooi gevuld is. Nu heel klein beetje paprikapoeder over het eigeel.
Ik zeg genietten……….





